Turbófeltöltő, turbó javítás

Mindenki tudja, akinek turbófeltöltős autója van, hogy a turbófeltöltő a motor rendkívül precíz, legnagyobb igénybevételnek kitett szerkezete, folyamatosan változó igénybevétel mellet, igen magas fordulatszámon üzemel. A forgórész fordulatszáma elérheti a percenkénti 250.000 értéket is, ráadásul mindezt szélsőséges 60-600ºC hőmérsékletek mellett. Rendkívül érzékeny a kenőolaj minőségére és mennyiségére.

Élettartamára jelentős hatással van a szállított levegő és füstgáz szennyezettsége, valamint az üzemanyagrendszer állapota is.

A statisztikák szerint a turbófeltöltő a motor leghamarabb meghibásodó fődarabja.

Belátható, hogy a javítás során mind a beépített anyagok minőség, mind a javítási technológia kulcsfontosságú. És akkor még nem is beszéltünk a felújított feltöltő megfelelő beszabályozásáról, ami nélkül a járműve gyengébb lesz, füstöl, hibaüzenetek jelez a nem megfelelő töltőnyomás értékek miatt és valószínűleg a fogyasztása is megnő.

Meghibásodás esetén nem elégséges csupán csak a turbófeltöltő javítását elvégezni, alaposan ki kell vizsgálni a meghibásodás okát, és meg is kell azt szüntetni annak érdekében, hogy a gépjárműve ismét biztonságosan, megbízhatóan üzemeljen.

Turbófeltöltő meghibásodás esetén el kell döntenie, hogy

  • cseréli és új turbófeltöltőt épített be,
  • vagy egy költséghatékonyabb megoldást választ a turbófeltöltő javítását.

Cégünk mindkét esetben igyekszik mindenkinek igénye és pénztárcájának megfelelő megoldást nyújtani, alapesetben a turbó javítását ajánljuk.

Magyarországon számos vállalkozás foglalkozik a turbófeltöltők javításával, de annál kevesebben annak a szakszerű, precíz le- és felszerelésével az adott motorra.

Mi a turbójavításhoz szükséges tudásunkat és technológiánkat kiegészítve a motor és autójavításban megszerzett tapasztalatunkkal kínálunk megoldást a gépjármű tulajdonosoknak abban, hogy meghibásodott berendezéseik megújult erővel és biztonságosan üzemelhessenek tovább.

Vállalkozásunk alapvető szolgáltatásai turbófeltöltők felújításhoz:

  • A megfelelő minőségű pótalkatrészek használata.
  • A javításokhoz  legyen szó akár a hengerfejről, akár a turbófeltöltőről vagy a klíma berendezésről  csak minőségi, az egész világon ismert és elismert, gyári beszállítói minőséget biztosító elsősorban angol, német, ill. olasz alkatrészeket használunk.
  • Forgórészek precíz milligramm pontosságú kiegyensúlyozása.
  • Újrakalibrálás a gyári beállítási értékekre végellenőrzés.
  • Megfelelő szaktudás a felújítást végző személyek részéről.
  • Garantáltan kedvező, versenyképes ár.
  • Rövid vállalási határidő, általában 24-48 óra, járatosabb típusok raktárkészletről.
  • 6-12 hónap garancia  akár a teljes javítási és cserefolyamatot bízza ránk az autójával együtt, akár csak magát a turbót javíttatja vagy veszi nálunk.

A leszerelt hibás turbófeltöltőt szakembereink átvizsgálják és az abból nyert információk alapján már célzottan tudják megkeresni, kijavítani a gépjármű hibáit, illetve felhívni a tulajdonos vagy szerelő figyelmét erre, hogy a turbó meghibásodása lehetőleg ne fordulhasson elő még egyszer.

Rendkívül fontos feladat a javított turbók felszerelése beüzemelése úgy, hogy az tökéletesen, úgy működjön, mint újkorában.

Turbófeltöltő javítása-cseréje esetén alapvető követelmény a motor karbantartásának elvégzése is (olajcsere, levegőszűrő csere, levegő ellátó és füstgáz elvezető valamint kenőolaj rendszer tisztítása, üzemanyagrendszer átvizsgálása), hogy gépjárműve úgy működjön, mint újkorában.

Szakszerű felszerelés alkalmával műhelyünkben leellenőrizzük a turbófeltöltő és motorvezérlő – szabályozó rendszerének helyes működését, a szükséges javításokat  beállításokat elvégezzük, így vállalva teljes körű garanciát.

Karbantartási munkák egyidejű megrendelése esetén (kenőolaj és levegőszűrő csere, olaj és üzemanyag szűrő csere) kedvezményt biztosítunk ügyfeleinknek.

TURBÓ JAVÍTÁS ÁRAK:

Egy szakszerű turbó felújítás ára nagyban függ a probléma mértékétől, jelentősen befolyásolja a beépített anyagok értéke, ezért látatlanban nehéz árat mondani.

Néhány irányár a turbófeltöltők javítására

Kerülőszelepes turbó javítása 15.000 - 90.000 Ft
Változó geometriás turbó javítása 35.000 - 120.000 Ft 
Változó geometriás turbó tisztítása illetve próbapadi tesztelése és beállítása 18.000 Ft 
Turbóvezérlő elektronika, aktuátor javítása 25.000 Ft - 70.000 Ft 

Ha nálunk javíttatja a turbóját, a felmérés és árajánlat készítés minden esetben díjmentes!

Fontos, hogy a fenti árak nettó irányárak ÁFA-t nem tartalmazzák, és kiszerelt turbófeltöltő esetére vonatkoznak.

Bármi kérdése van, kérjük forduljon hozzánk bizalommal! Elérhetőségeinket megtalálja honlapunk kapcsolatfelvétel menüpontjában.

Bizalmát előre is köszönjük és várjuk megkeresését!

A többi céghez hasonlóan honlapunkon az Ön kényelme és a böngészési élmény fokozása céljából anonim cookie-kat használunk, amelyhez Ön az oldal használatával hozzájárul. További tudnivalókat az adatvédelmi nyilatkozatban olvashat.