Klíma javítás, tisztítás

KLÍMA TISZTÍTÁS

Az autók légkondicionáló berendezésének karbantartása legalább évente, különösen a nyári szezon előtt ajánlott. A tisztítással nem csak a hatékonyságot növelhetjük, illetve csökkenthetjük az energiafelhasználást, hanem a nyár elején gyakori influenzás tüneteket is megelőzhetjük vele.

A levegő által hordozott por és pollen ideális táptalaja a baktériumok elszaporodásának. A baktériumok felgyűlnek a légkondicionáló rendszerben. Amikor bekapcsoljuk a rendszert, ezek a mikro-organizmusok irritálják az utasokat. Orrfolyást, szemirritációt, torokfájást, hörghurutot és kellemetlen szagokat okoznak.

Az autóklíma tisztítás során nem csak az elpárologtató és a befúvó csövek fertőtlenítése történik meg, hanem az egész autó baktérium és vírusmentes lesz, valamint a kellemetlen szagok is eltűnnek.

A klímaberendezés rendszeres használata meghosszabbítja azok élettartamát és maximális kényelmet nyújt minden évszakban: nyáron ideális hőmérsékletet és télen gyors párátlanítást.

Ne feledje, egy rövid látogatással szervizünkbe segít mérsékelni a légkondicionálás veszélyeit, valamint egy pollenszűrő cserével az allergiát okozó virágpor is az autón kívül tartható.

Autó klíma tisztítás ózon segítségével

Az autónk klímáját időnként tisztítani kell, hiszen csak így lehetünk abban biztosak, hogy az tökéletesen működik. Ha nem végezzük el az időszakos karbantartási munkálatokat, akkor az sajnos akár komoly egészségügyi problémát is okozhat. Az autó klíma tisztítása ózonnal egy olyan új technológiának számít, ami iránt egyre nagyobb az érdeklődés.

Nem használunk fel semmiféle vegyszert vagy adalékanyagot, csak tiszta ózont. Rendkívül erős sterilizáló hatással bír. Az eljárás során olyan magas koncentrációval rendelkező gázhalmazállapotú ózon keletkezik, amely segítségével könnyedén elvégezhető az autó klíma legapróbb része is jól áttisztítható. Az új technológiának köszönhetően nem kell szétszedni a klímakészüléket, különböző burkolatokat.
Ártalmatlanítja a klímában lévő káros anyagokat. Az ózon erős oxidáló hatása miatt elpusztulnak a klímakészülékben lévő vírusok, baktériumok, penészgombák. Megszünteti a kellemetlen szagokat. Esőillatú levegőt hagy maga után. A tisztítás időtartama körülbelül 15-25 perc, a szellőztetés félórát vesz igénybe. Nagyszerűen alkalmazható dohányfüst és az ezzel járó kellemetlen szag eltüntetésére is.

Az elektromos légfrissítők helyett használjuk az ózont, és az eredmény nem marad el. Az emberi szervezetre nem káros az ózongáz. Az autó klíma karbantartása mellett az ózon tökéletesen alkalmas akár kárpit vagy szövet tisztítására is, viszont a foltokat vagy egyéb látható szennyeződéseket nem tudja eltávolítani. Ehhez már a hagyományos takarítási módszereket kell használni.

Autóklíma töltés legalább évente

Minden autó elsődleges célja az, hogy biztonságban elszállítsa az utasokat egyik pontból a másikba. A biztonság azonban nemcsak a vezetőn és a többi sofőrön múlik, hanem egyéb szempontok is közrejátszanak benne. Ilyen például a nyári kánikula és az autóban uralkodó levegőhiány.

Egy klíma nemcsak a lakásban tesz csodát, hanem az autóban is. Az autóklíma töltés pontosan ezért ennyire fontos és keresett szolgáltatás. Mindent befolyásol az idő vasfoga és nincs ez másként ezekkel a berendezésekkel sem. Egy vagy két évben legalább egyszer ajánlatos elvinnie a járművét a szerelőhöz, hogy megvizsgálják az autóklíma állapotát.

A műhelyünkben részletesen ismertetni fogjuk Önnel, hogy milyen lépések következnek, mennyi időre van szükség és milyen árra számíthat. Fontos tudni, hogy mennyi gázra van szükség a különböző típusú autóknál, hiszen ez az árat jelentősen befolyásolja.

Önnek csak annyit kell tennie, hogy megkeressen bennünket és szakembereink készséggel álnak rendelkezésére.

A klímaszerelés fontos művelet

Nemcsak nyári forróságban fontos a gépjármű klímaberendezés megfelelő működése, mert megkönnyíti az utazást, hanem azért is, mert olyankor sokkal kényelmesebb feltételeket biztosít, mint bármi más. Egy gombnyomásra megszabadulhat a fülledt levegőtől és köszöntheti a friss és hűvös légáramlatot.

Az autóklíma nagyon fontos azokban az autókban, amelyeket személyszállítás céljával használnak.

A hosszabb unalmas utakat senki nem szereti, azonban erre még rátehet egy lapáttal az is, hogy nem jár a levegő az autóban.

A klímaszerelés fontossága tehát nemcsak a saját kényelmében és biztonságában rejlik, hanem mindenkiében – családja minden tagjában  akiért felelősséget vállalt, amikor az autójába ülteti őket.

Nem érdemes sokat várni a szereléssel, hiszen lehet, hogy csak egy apró probléma miatt van gond a működéssel. Sokkal jobban megéri ilyenkor, ha azonnal felkeres műhelyünket és igénybe veszi a klímaszerelés minőségi szolgáltatásainkat.

Például, aki nem kapcsolja be a klímát rendszeresen, még akkor is, ha csak néhány percre, előbb vagy utóbb árt a berendezésnek. Fontos ugyanis, hogy időnként kiszellőztesse és a sok port kifújja belőle. Akkor is érdemes elvinni szakértőhöz, ha már régóta nincs vele problémája, csak szeretné ellenőriztetni, átvizsgáltatni.

Legalább évente szükséges megnézetni azt, hogy minden jól működik-e, megvan-e a megfelelő rendszernyomás, elvégre senki nem szereti, ha meglepetésszerűen lép fel egy probléma, amit meg is lehetett volna előzni.

Figyelem!

Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:

 • Nem kielégítő a hűtés
 • Zajos a klímarendszer
 • Poshadt, dohos, kellemetlen szagot érez

Hasznos tanácsok

 • A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.
 • A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.
 • Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.
 • Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.
 • Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.
 • Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.

SZIVÁRGÁS KERESÉS

A kontrasztanyagot – amely UV fénnyel megvilágítva fluoreszkál - juttatunk be a jármű klímarendszerébe. Az anyag elvegyül a rendszerben található olajban és hűtőközegben, tehát mindenhol jelen lesz a hűtőkörfolyamatban.

Szivárgás esetén az olajjal együtt a kontrasztanyag is kilép a rendszerből, majd kicsapódik a szivárgási hely környezetében. Jelenléte UV lámpával megvilágítva kimutatható, a hiba könnyen lokalizálható.

KLÍMATÖLTÉS

Az autó légkondicionáló berendezéséből évente a hűtőközeg normál körülmények között is, akár 15-20 százaléka is elillanhat. Ha a klímaberendezés nem képes lehűteni a levegőt, hatásfoka lecsökkent, valószínű, hogy a rendszerben kevés a gáz, vagy az teljesen el is távozott. Ebben az esetben a klímagáz mennyiségét a gyári értékekre kell visszaállítani. A töltés, illetve rátöltés az általában R134a gázzal, a járműiparban jelenleg leggyakrabban használt hűtőközeggel történik.

Az elkoszolódott pollenszűrő is csökkenti a klíma hatásfokát, ezért évente - az időszakos szerviz alkalmával - javasoljuk a cseréjét.

KOMPRESSZOR JAVÍTÁS

Ha elromlott az autóklíma kompresszora, akkor válassza műhelyünket, ahol olyan szakembereket talál, aki többéves tapasztalattal rendelkeznek. Megbízható beszállító partnereinknek köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy a problémát a lehető legrövidebb időn belül sikerül orvosolni. Az autóklíma kompresszor javítása – cseréje természetesen garanciavállalással együtt történik.

Alapjavítási tevékenységek közé tartozik:

 • a kompresszor tömítéseinek cseréje,
 • a tengelykapcsoló javítása,
 • a behúzó tekercsek cseréje
 • a megkopott csapágyak helyére újak kerülnek
 • megfelelő kenőolaj feltöltés.

Az autóklíma kompresszor javítás megelőzhető, ha odafigyelünk arra, hogy a készülék ne melegedjen túl. A meghibásodásért nagyon gyakran felelhet az eltömődött klímahűtő. A hűtő lamelláin lévő szennyeződések (bogár tetemek) miatt nem tudja leadni azt a hőmennyiséget, amely segítségével optimális lenne a működése.

Ennek köszönhetően a klímakészülék túlhevül. Ha odafigyelünk a rendszeres karbantartásra és a klíma tisztítására, akkor az autóklíma kompresszor javítás elkerülhetővé válik.

Ahhoz, hogy a kompresszor tökéletesen működjön, szükségünk van egy a gyártó által előírt jó minőségű klímaolajra is. Ha az olajszint kevés, akkor a klíma nem tud megfelelőképpen dolgozni, így a belső alkatrészek elkezdenek kopni, vagy egyszerűen csak összesülnek.

Ha nem sikerül megoldani az autóklíma kompresszor javítását, akkor új egység beszerelésével lehet orvosolni a problémát. Az alkatrészek egy részét raktárkészletünkből azonnal be lehet szerelni, így rövid időn belül újra működőképessé válik a klímakészülék.

A többi céghez hasonlóan honlapunkon az Ön kényelme és a böngészési élmény fokozása céljából anonim cookie-kat használunk, amelyhez Ön az oldal használatával hozzájárul. További tudnivalókat az adatvédelmi nyilatkozatban olvashat.